Energiatehokas talotekniikka

Lämpökarhu on energiasaneerauksiin erikoistunut yritys, joka toteuttaa kokonaisuudessaan lämpölaiteasennukset ja energiasaneeraukset.

Elinkaariajattelumme tuo suurimman hyödyn kiinteistön omistajalle ja käyttäjälle. Vastaamme kokonaisuudesta järjestelmien suunnittelusta, asennuksesta ja ylläpidosta.

Palvelemme niin pientalojen haltijoita kuin taloyhtiöiden, liikekiinteistöjen ja muiden suurten kiinteistöjen ylläpidon järjestäjiä Keski-Suomessa ja Uudellamaalla.

 
koti.jpg

Palvelut

 

Energiatehokkuuden optimointi

Energiankulutus on yksi suurimmista vuotuisista kustannuksista kiinteistöissä. Esimerkiksi saneeraamalla vanhan lämmitysjärjestelmän, ilmanvaihdon, automaation ja valaistuksen kokonaisuudessaan voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä sekä parantaa kiinteistön arvoa. Investointi maksetaan saavutetulla säästöllä, minkä johdosta yhtiövastike voidaan pitää ennallaan tai jopa tiputtaa nykytasosta.

Lämpökarhun palvelut varmistavat, että energiatehokkuutesi on ajan tasalla. Toteutukset teemme parhain menetelmin elinkaariajattelun mukaisesti. Määrätietoisella toiminnalla ja jatkuvalla valvonnalla laitteiston energiatehokkuus, käyttövarmuus ja helppokäyttöisyys ovat taattua. Pyydä arvio säästömahdollisuuksistasi.

 

Maalämpö

Maalämpö on yksi lämpöpumpputekniikkaan käyttävästä lämmitysmuodosta. Maalämpöjärjestelmään sisältyy kiinteistön sisälle sisältyvä lämpöpumpuyksikkö sekä maassa oleva energiakenttä kokonaisuudessaan. Maasta kerätään lämpö joko pintaputkilla maan routakerroksen alapuolelta auringosta tulevaa lämpöä tai syvemmältä maan sisältä geotermistä lämpöä porakaivojen avulla.

 

PILP/LTO

PILP-järjestelmässä puhutaan poistoilmalämpöpumppu-tekniikasta, jossa kiinteistöstä koneellisesti poistettava lämpö otetaan talteen lämmöntalteenottoyksiköllä (LTO). Talteen otettu lämpö johdetaan takaisin kiinteistön käyttöön maalämpöjärjestelmän kaltaisella tekniikalla.

 

Kaukolämpö

Kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto. Se mahdollistaa helpon, mukavan ja edullisen lämmityksen, mutta vaatii ajoittain laitteiston huoltoa ja uusimista. Kaukolämmön energia tulee paikalliselta energialaitokselta kiinteistöihin, joissa energia siirretään lämmönsiirtimillä kiinteistöön.

 

Kartoitus & suunnittelu

Teemme lämpölaitteiston tarve- ja kuntokartoitukset tarkasti, minkä jälkeen toteutamme kohteeseen huolellisen suunnittelun elinkaarimallilla.

Asennukset

Toteutamme niin suuret kuin pienet asennukset vastuuntuntoisesti ja kokonaisvaltaisesti, “avaimet käteen” -periaatteella. 

Huolto

Lämpölaitteiston oikea-aikainen huoltaminen varmistaa laitteiston toimintavarmuuden ja energiatehokkuuden.

Ylläpito

Lämpölaitteesi voidaan ottaa etävalvontamme piiriin, jolloin laitteiston hallinta on sinulle vieläkin huolettomampaa.