lämpölaite ilma-vesilämpö.png

Ilma-vesilämpö

VILP eli ilma-vesilämpöpumppu tuottaa lämpöä ulkoilmaan varastoituneesta aurinkoenergiasta ja tuo sen kiinteistön käyttöön. Nykyaikaiset ilma-vesilämpöpumput riittävät ainoaksi lämmönlähteeksi loistavan hyötysuhteensa ansiosta ja käyvät erinomaisesti myös öljylämmityksen ja puulämmityksen rinnalle.

Yksi syy ilma-vesilämpöpumpun nousevaan suosioon on sen hankintahinta, hyvä säästöpotentiaali ja vain 2—4 päivän asennusaika. Monesti myös päädytään valitsemaan ilma-vesilämpöpumppu jos maalämpöä ei voida asentaa esimerkiksi maaperän takia. Pohjoisten olosuhteiden mukaan mitoitettu ilma-vesilämpöpumppu riittää ainoaksi lämmönlähteeksi.

Ilma-vesilämpöpumpun hinta asennettuna

Ilma-vesilämpöpumppu maksaa asennettuna 10 000—18 000 euroa. Hintaan vaikuttaa eniten ilma-vesilämpöpumpun malli ja teholuokka. Myös purkutöiden laajuudella ja asennuksessa käytettävien putkien materiaalilla ja määrällä on vaikutusta hintaan.

Ilma-vesilämpöpumppu Bosch Lämpömestarilta

Olemme Bosch Lämpömestari, eli valtuutettu jälleenmyyjä ja energia—asiantuntija. Ostaessasi Bosch ilma-vesilämpöpumpun meiltä, saat sille pidennetyn kuuden vuoden takuun ja ilma-vesilämpöpumpun kompressorille 10 vuoden kompressoritakuun.