Kaukolämpö

Vanhan kaukolämpökeskuksen saneeraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Kaukolämpökeskuksen uusiminen on suositeltavaa noin 20 vuoden välein, vaikka lämmönsiirrin saattaisi kestää 35 vuotta. Tämä johtuu siitä, että kaukolämpökeskuksen saneerauksen ajankohdan määrittäviä tekijöitä ovat usein muut tekijät kuin lämmönsiirtimet.

 


Kaukolämpökeskuksen uusiminen

Miksi saneerata kun vanha vielä pelaa?

Elinkaarensa päässä olevan kaukolämpölaitteiston osien uusiminen on yleensä mahdollista, mutta se ei välttämättä ole kannattavaa. Mikäli kaukolämpölaitteiston automatiikka rikkoutuu, kustantaa uusi automaatio, säädin, toimilaitteet ja varusteet merkittävän osan uuden laitteiston hinnasta. No mitä sitten? Tämän jälkeen laitteistossa on vielä elinkaaren lopussa olevia osia pumput, lämmönsiirtimet, mittaus- ja varolaitteet, jotka voivat rikkoutua juuri kun lämmityskausi on kovimmillaan. Lue lisää...

SaneeraAmalla kokonaisuuden voi säästää?

Korjaamalla aina rikkoutuneen osan maksaa laitteisto suunnilleen saman verran kuin kokonaisuuden saneeraus. Sen sijaan, kertainvestoinnilla uusi lämpölaitteisto antaa uuden elinkaaren koko kaukolämpökeskukselle. Tämän seurauksena lämmityksen toimintavarmuus on taattu parhaalla tavalla seuraavan elinkaaren ajaksi!

Maalämpö

Maalämpöjärjestelmä on asennettavissa kaikkiin vesikiertoisella lämmityksellä oleviin kiinteistöihin. Maalämpö ottaa energian maaperään varastoituneesta auringon lämmöstä sekä maaperässä olevasta geotermisestä lämmöstä. Maalämpöpumppu siirtää lämmön kiinteistöön lämmityksen ja lämpimän käyttöveden tarpeisiin.


Maalämmön edut

Maalämmössä hyödynnetään maasta saatavaa ilmaista lämpöä. Maalämpö ei ole riippuvainen ulkolämpötilasta, vaan tuottaa lämpöä tasaisesti tarpeen mukaan. Lämpökarhun tarjoamat maalämpöpumput mitoitetaan pohjoisten olosuhteiden mukaan.

Autamme valitsemaan sopivan kokonaisuuden. Tarjoamme parhaiten sopivan maalämpöratkaisun kiinteistösi vaatimukset huomioiden.

Katso lisää: Usein kysyttyä maalämmöstä >

Ilma-vesilämpö

Ilma-vesilämpö on myös asennettavissa kaikkiin vesikiertoisella lämmityksellä oleviin kiinteistöihin. Lämpö otetaan ulkoilmasta ja siirretään veteen lämpöpumpputekniikkaa hyödyntäen, kuten maalämmössä. Ilma-vesilämmön suosio kasvaa vuosi vuodelta!


Ilma-vesilämmön edut

Ilma-vesilämmössä hyödynnetään ulkoilmasta saatavaa ilmaista lämpöä. Ilma-vesilämpöpumppu on erinomainen valinta silloin kun maalämpöä ei voida asentaa. Lämpökarhun tarjoamat ilma-vesilämpöpumput mitoitetaan pohjoisten olosuhteiden mukaan ja ne voidaan kytkeä rinnan useimpien lämmitysjärjestelmien kanssa kuten öljy- tai puulämmityksen kanssa.

Autamme valitsemaan sopivan kokonaisuuden. Tarjoamme parhaiten sopivan ilma-vesi tai hybridiratkaisun kiinteistösi vaatimukset huomioiden.

Lämmöntalteenotto / LTO

Lämmöntalteenottojärjestelmällä säästöä kiinteistösi lämmönkulutuksessa jopa yli 50 prosenttia. Poistoilman, jäteveden ja jäähdytyksen yhtäaikaisella lämmöntalteenotolla voidaan päästä yli 70 prosentin hyötysuhteeseen.


LTO vaatimukset

Ihannetilanteessa lämmöntalteenotossa sijaitsevat talteenottopisteet lähellä toisiaan ja teknisessä tilassa on reilusti tilaa järjestelmälle. Vaatimuksien arviointi on aina yksilöllistä, jolloin yksinkertaistetut nyrkiisäännöt ja hihatuntumat eivät aina päde.

LTO-järjestelmä sopii yhteen kaikkien vesikiertoisten lämmitysjärjetelmien kanssa. Talteenotetulla lämmöllä voidaan myös lämmittää käyttövettä. Järjestelmä on yhteensopiva niin kaukolämmön, maalämmön, öljylämmityksen kuin sähkölämmityksen kanssa.

Kiinteistöjen yksilöllisyydestä johtuen lämmöntalteenottolaitteiston arvoa tulee arvioida elinkaaren näkökulmasta. Kiinteistöissä nyt investoitava 100 000 euroa voi olla 25 vuoden päästä 200 000 euroa säästöä. Kannattavuuksien arvioinnit ovat asiantuntijoidemme tehtäviä. Kysy lisää >